Schoolkamp groep 8

Dit schooljaar gaat groep 8 naar schoolkamp in de maand juni. Het kamp duurt 3 dagen en op het programma staan veel sport en diverse culturele activiteiten gepland. De kinderen van de groepen 8 kijken er naar uit om deel te nemen aan het kamp.

Schooltuin/ natuureducatielessen voor groep 6 en 7

Leerlingen van de groepen 6 volgen het gehele jaar lessen op de schooltuinen. De kern van het programma is: praktisch bezig zijn en zelf ervaren en ontdekken. Deze lessen gaan door tot groep 7 en stoppen in november.

Schoolzwemmen voor groep 5

De kinderen van groep 5 doen mee aan het schoolzwemmen. Het schoolzwemmen is verplicht gesteld in Amsterdam.De schoolzwembus vervoert de leerlingen naar en van het zwembad. Het is belangrijk dat ouders alleen op de “kijk opendagen” naar het Bijlmerzwembad komen. De diploma A en B afzwemdagen zijn vastgelegd in het jaarrooster. Natuurlijk kunnen de leerkrachten wekelijks wel wat ouderhulp gebruiken.

Maatschappelijke stagedag Jinc- project voor groep 8

Jinc is een vereniging in Amsterdam die gefinancierd wordt door het bedrijfsleven. De kinderen bezoeken verschillende bedrijven en mogen een hele dag meedraaien in het bedrijf. JINC zorgt ervoor dat de kinderen ervaren wat bedrijven te bieden hebben en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. De leerlingen maken gebruik van het openbaar vervoer. Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 2,00 van de ouders voor een scholendagkaart van het G.V.B of een eigen O.V. chipkaart.

IMC weekendschool groep 7

Op de weekendschool kunnen ook onze kinderen uit groep 7 kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Een geselecteerde groep kinderen krijgt aanvullend onderwijs op zondag. Gastdocenten met verschillende beroepen laten de jongeren actief ervaren wat hun beroep inhoudt.

Social media les groep 7 en 8

De organisatie Qpido/ Spirit verzorgt in groep 7 en 8 de les: de gevaren van social media, het veilig internetten en het cyberpesten. Ook de ouders worden geinformeerd in een ouderbijeenkomst en krijgen tips om hun kind goed te begeleiden. Er worden mannelijke en vrouwelijke docenten van de organisatie Qpido ingezet om de les gescheiden aan jongens/ meisjes aan te bieden.

Lessenpakket godsdienst:hygiene, omgangsvormen en seksualiteit voor groepen 7 en 8

De methode is ontwikkeld door de ISBO en bestaat uit 2 aparte werkboeken voor jongens en meisjes.De methode is volledig vanuit het islamitisch persectief opgesteld en voorzien van de verplichte kerndoelen seksuele diversiteit.De methode heet: Help ik word volwassen.

Eu- schoolfruitprogramma groep 1- 8

De school doet mee aan het EU- schoolfruitprogramma. De school ontvangt 20 weken gratis 3 stuks groente/fruit per leerling per week. De school maakt dan ook gebruik van de EU-schoolfruit-lessen en materiaal voor het digibord. Op www.euschoolfruit.nl kunnen ook ouders veel tips lezen over opvoeding en gezonde traktaties.

Trammelant in Tandenland voor groep 1- 4

Trammelant in Tandenland is een mondgezondheidszorg-programma voor groep 1-4 en hun ouders. De kinderen krijgen poetslessen ter verzorging van het gebit van de GGD en verspreid over het jaar worden er 3 animatiefimpjes aan de kinderen vertoond.

Projecten in samenwerking met de ABN-AMRO

De bankinstelling ABN- AMRO sponserd de school bij het organiseren van diverse cultuureducatie- en burgerschapsvormende activiteiten. Onder cultuureducatie verstaan wij al het lessenaanbod op het gebied van kunst, expressie en cultuur. De kinderen maken op vele manieren kennis met het Nederlands cultureel erfgoed en met multimedia, doordat de school meedoet met diverse sociale, culturele en educatieve projecten voorbeeld: NEMO, Hermitage- museum, Beurs van Berlage, Amsterdam Arena, Bioscoop Pathe Arena en de sportdag.

De naschoolse activiteiten

Via de website: www.bredeschoolzuidoost.nl kunt u al het aanbod van de naschoolse activiteiten zien. Met dit aanbod willen wij de ontwikkelingskansen en succes van de kinderen vergroten. Per periode krijgen alle kinderen de kans om zich digitaal in te schrijven voor maximaal twee activiteiten. De As- Soeffahschool biedt van maandag t/m donderdag activiteiten aan voor alleen As- Soeffah leerlingen.

Talentacademie

Talentacademie wordt vanaf dit schooljaar verzorgd aan de leerlingen van groepen 7 en 8. De Talentacademie is een naschoolse programma dat de kinderen voorbereid op een fijne overstap naar het middelbare onderwijs. Kinderen mogen voor modules van 10 weken inschrijven.

Schoolvoetbaltoernooi

Elk jaar doet de school in de periode september/ oktober mee aan het Scholen voetbaltoernooi van Amsterdam Zuidoost, met de D, E en F teams. De school is bij dit toernooi afhankelijk van ouders die willen coachen of begeleiden. We waarderen elke ouderinzet.