Ouderkamer, brug tussen school, gezin en wijk.

De ouderkamer is een middel om de betrokkenheid van ouders van alle kinderen te vergroten met betrekking tot opvoeding en een actieve deelname bij de schoolactiviteiten. In de ouderkamer kunnen ouders elkaar ontmoeten om te praten over allerlei zaken die betrekking hebben tot de ontwikkeling van hun kind(eren) op school.

VVE thuis

Vanaf dit schooljaar starten wij in samenwerking met de Erasmus universiteit en de ouders van groep 1 in de maand oktober met het VVE thuis programma. Ouders krijgen geheel gratis ontwikkelingsmaterialen en opdrachten mee om thuis met hun jonge kleuter te doen. Door met het VVE thuis programma mee te doen leren ouders hoe ze hun kind kunnen stimuleren en ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling.

Verteltasproject

De Verteltassen zijn een prachtig middel om de taal van kinderen te ontwikkelen en het lezen te bevorderen. De verteltassen zijn prachtige, zelfgemaakte tassen, met mooie boeken, spelletjes en prachtig speelgoed erin. Op school werken de leerkrachten met de verteltassen en in de toekomst zullen de verteltassen worden uitgeleend aan ouders. Ouders hebben de belangrijkste rol bij dit project.

Iedere maandag- en vrijdagochtend van 9.00u – 12.00u. komen we bij elkaar om te werken aan het maken van de Verteltassen.